Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Moramarco Anna Maria

Életrajz

MEGVÁSÁROLHATÓ ALKOTÁSOK

Életrajz

Annamaria Moramarco az olasz festőművész és építész Materában született, jelenleg Potenza városában él.
Az építészeti diplomát követően kezdett el festészetet tanulni, majd építészmérnökként és portré festőként is dolgozott.
Ez idő alatt találta meg saját stílusát, majd 2012 júliusában a római Ugo Ferranti galériában rendezte meg első önálló kiállítását. Ezt követően, októberben a Vera Arte nevű kulturális egyesület állította ki alkotásait az olasz Bari városában.
2013-ban Berlinben mutatkozott be a nemzetközi Berliner Liste művészeti vásáron, majd a Lecceben található V. Károly kastélyában állították ki műveit az “Építészet a művészetben” című tárlaton. 2014-ben Acerenzaban a Porta coeli nevű galériában volt önálló kiállítása. 2015-ben részt vett a "L'Isola che c'è” elnevezésű tárlaton Palermoban, ahol festménye elnyerte az Első nemzetközi kulturális díjat. 2015 novemberében Bolognaban a Galleria Farini állította ki munkáit. Művei számos katalógusban szerepelnek, többek közt az ARSEV által kiadott “Donne nell'arte l'eterno femminile tra natura ed artificio da Camille Claudel ad oggi” címűben is.  

Anna Maria Moramarco kedveli az olasz figuratív tradíciókat, mint például Mantegna vagy Caravaggio művészetét, de mint építész, gyakran használ absztrakt figurákat, festményein szabadon játszik a térbeliséggel. Alkotásainak központi témája a plasztikus formák nagyon személyes világának felfedezése, az áthatások különleges megszületése és az összetett geometriai formák organikus növekedése.

Fenti formák kutatása fehér papírra vetett, kis méretű tus rajzokkal indult a 90-es években, 2010-ben mintázással folytatódott, majd végül 2011-től kezdődően olaj, pasztel festményekben teljesedett ki, melyeket a művésznő vászonra alkotott. Végezetül ezek a formák tájképpekké váltak, gigantikus szerkezetekkel, természetes fák szobraivá, melyeket aranyló levelek kereteznek.  Legutóbbi festményei már már fenyegető gépek sötét pillantásait idézik meg, melyeken megkövült testeket ábrázol, rajtuk néhol ismeretlen írások nyomaival.


Anna Maria Moramarco sajátos látnokni és titokzatos világában mozog, melyet a festészet, szobrászat és építészet ötvözésével fejez ki festményein.


 

Az alkotásokat ide töltjük fel a kiállítás vége után

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem