Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Tichy Gyula

Életrajz

MEGVÁSÁROLHATÓ ALKOTÁSOK

JelENLEG FeLVÁSÁRLÁSRA KERESÜNK Alkotásokat a művésztől - akár készpénzért

Ha eladna egy tulajdonában lévő alkotást a művésztől, ide kattintva kérhet díjmentes értékbecslést »»

Életrajz             

Tichy Gyula 1879-ben született Rimaszombatban. A budapesti képzőművészeti főiskolán tanult, ezt követően előbb a magyar fővárosban, majd Rozsnyón volt rajztanár.

A szecesszió forma- és eszmevilága jellemzi munkáit. A dekoratív, kalligrafikus vonalrendszerből felépülő kompozíciók hangulatára és témaválasztására a szimbolizmus hatott erőteljesen. Legtöbbször az álom, fantasztikum és olykor a meseszerűség hatja át az ábrázolások egészét. A mester mélylélektani irodalmi művekhez is készített illusztrációkat.

A munkákból gyakran kiérezhető a művésznek a saját korával szembeni tudományos és társadalmi, elsősorban morális jellegű kritikája. Számos munkájának fő mondanivalója az állandó, de egyre inkább csökkenő mértékű értékek szembeállítása az azokat elnyomó pillanatnyi érdekekkel és akarattal. A modern technikai szerkezetek szabad felhasználása, vagy új, nem létező, utópisztikus kitalálása, a sci-fi előfutáraiként és értelmezhetőek. A korabeli úri hölgyek vagy az erőteljesen a nemiséget megtestesítő aktok képében megjelenő mitizált nő egyszer az élet, az életkorok, máskor a vágy és a végzet megszemélyesítője.
 

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem