Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Alejandro Pereyra

2019. október 24. - november 17.

Alejandro Pereyra 1970-ben született Buenos Airesben. Karrierjét reklámügynökségeknél kezdte, majd televíziós reklámok forgatásával foglalkozott. Később a Buenos Airesi Egyetemen végzett filmkészítéssel kapcsolatos kurzusokat. Első önálló kiállítását 1998-ban a Buenos Airesi Bond Streer Galériában rendezte, amelyet újabbak követtek: "Congreso de la Nacion" címen az El Argentino galériában, majd 2000-ben az olaszországi Capri szigetén.
Alejandro Pereyra majd egy évtizednyi kísérletezés után fejlesztette ki a „papír kollázs” műfaját. A művész régi újságok, poszterek apró kivágataiból hozza létre műveit, amelyeken ikonikus filmek szereplőit vagy ikonná vált sztárokat láthatunk plakátszerűen. Műveinek erős kommunikációs hatása abból ered, hogy a karaktereket úgy ábrázolja, ahogy a róluk alkotott kép a rajongótábor tudatában él. Így láthatjuk Quentin Tarantino Kill Bill című wire-fu (harcművészeti) mozijának főszereplőjét, Uma Thurmant, Marlon Brando, vagy éppen Frida Kahlo, mexikói festőművész alakjait. Művén a papírdarabokat mozaikként rendezi el úgy, hogy aztán a színek, formák, és maga a tér is egységes legyen, és térhatást keltsen. Az összhatás fotógrafikus és egyben festői, egyedi alkotások.
Pereyra művészete Kurt Schwitters kollázstechnikáját és George Braque konstruktivista kompozícióját egyesíti sajátos módon. Portréi ugyanakkor hagyományos, figurális alkotások, némi pop-art stílusban újraértelmezve. Korszerűségüket az adja, hogy korunk ikonjait örökíti meg vizuálisan összefoglalva lényegüket.

A művész először mutatkozik be Magyarországon, kamarakiállítása November 17-ig látogatható.

Kiállított alkotások

A kiállításról készült fotók

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem