Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Luciano Longo

Életrajz

MEGVÁSÁROLHATÓ ALKOTÁSOK

Életrajz

Luciano Longo 1967-ben született Laino Borgoban. (Calabria régió, Cosenza tartomány). Sierra-Vasquez Manuel, a spanyol származású párizsi mester alkotóműhelyébe való belépése jelentette számára festőművésszé formálódásának legkiemelkedőbb állomását.

A kilencvenes évek második felében kezdi kiállítani műveit néhány római galériában és részt vesz különböző gyűjteményes kiállításon, amelyekért már a kezdetektől elismerik és jutalmazzák.

2000-től már együttműködik nemzetközi galériákkal és a következő években számos kiállítása nyílik Olaszországban és külföldön. 2006-ban fontos megrendelést kap a Tursi-i Püspöki Kúriától (Lagonegro-Potenza tartomány, Basilicata régió) két nagyméretű festmény elkészítésére, melyeket a következő évben a Tursi egyházmegye székesegyházában állítanak ki. 2007-ben részt vesz a Budapesti Koller Galériában, Budapest város és az Olasz Kultúrintézet támogatásával Laura Gavioli gondozásában megrendezett Visionari című gyűjteményes kiállításon, amely a valóságot és a fantáziát mutatja be a kortárs olasz képzőművészetben. 2010 szeptemberében, ugyanazon a helyen tartja saját tárlatát a művész, szintén az Olasz Kultúrintézet támogatásával. A következő hónapban Laura Gavioli nyitja meg ünnepélyesen a Carife Alapítvány és Ferrara Város Önkormányzatának támogatásával a ferrarai Carbone Galériában személyes kiállítását. Szintén abban az évben, decemberben a tárlatnak Voghierában (Ferrara) az Este család antik palotája, a Castello di Belriguardo ad helyet. 2011 februárjában Potenza - Kulturális Város önkormányzati támogatásával a potenzai Városi Galéria a Loffredo Palotában retrospektív bemutatót tart Luciano Longo tiszteletére, amelynek keretében megtekinthetőek az 1998-2010 között készült művei.

Kiválasztják az 54. Velencei Képzőművészeti Biennálé Nemzetközi Kiállításán az Olasz Pavilon kiállítói közé, amelynek Vittorio Sgarbi a kurátora.

Művei jelen vannak számos privát és közgyűjteményben Olaszországban és külföldön
 

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem