Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gallé Tibor

Életrajz

MEGVÁSÁROLHATÓ ALKOTÁSOK

JelENLEG FeLVÁSÁRLÁSRA KERESÜNK Alkotásokat a művésztől - akár készpénzért

Ha eladna egy tulajdonában lévő alkotást a művésztől, ide kattintva kérhet díjmentes értékbecslést »»

Életrajz

Galle Tibor 1896-ban született Budapesten. 1925-től 1928-ig a Képzőművészeti Főiskolán Rudnay Gyula és Olgyai Viktor tanítványa volt.

Erős, komoly tehetségű festőművész, aki kétszer szerepelt munkáival a nagyközönség előtt. Először 1921 őszén a Nemzeti Szalon kiállításának csúcspontját adta meg két képe. (Az ősz, A sírásó) Másodszor 1923 tavaszán megjelent albuma terelte rá a figyelmet. Számos linóleum-metszet tartalmazott két és három színben, amelyek valamennyien leegyszerűsödött, letisztult formakultúráról és közvetlen, meleg előadásmódról tettek tanulságot, egybeolvasztva az érzékies, impresszionisztikus szépségeket erős érzéskifejező törekvésekkel.

1925-ben a Lipótvárosi Kaszinóban, 1929- és 1931-ben az Ernst Múzeumban rendezett gyűjteményes kiállítást. 1931-től állami ösztöndíjjal Londonban grafikai tanulmányokat folytatott. 1935-ben Budapesten festő- és szobrászképző iskolát-t alapított, amelyet haláláig vezetett. 1931–40 között sok külföldi kiállításon vett részt, majd 1942-ben Budapesten volt kollektív kiállítása. Művészetében posztimpresszionista törekvések jelentkeztek.

Többször kapott állami és fővárosi akvarelldíjat. Művei az Magyar Nemzeti Galériában és a British Museumban is megtalálhatóak. 1966-ban Budapesten és Baján rendezték számára emlékkiállítását.
 

Az alkotásokat ide töltjük fel a kiállítás vége után

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem